Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ организира втора „Работилница за иновации“ по проект „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. 

Събитието ще се състои на 9 октомври 2023г (понеделник) от 10:00 часа в НЧ „Добри Войников“, град Шумен.

Работилницата за иновации ще събере студентите в дискусия на тема „Проблеми и изисквания, пред които са изправени земеделските стопани“, която ще бъде модерирана от ментори - експерти в областта.

Целта на събитието е да повиши информираността за значението на устойчивото развитие и приложението му в управлението на природните ресурси сред студентите. Фокусът е върху развитието на практически умения и професионални компетентности чрез прилагането на теоретични знания в реални ситуации. 

Работилницата ще предостави на участниците средствата и знанията, необходими за анализ на основната информация и проблемите, които вълнуват земеделската общност. Главната цел на събитието е да се намерят иновативни решения на проблемите, с които земеделците се сблъскват, и да се обсъдят изискванията, които те трябва да изпълнят, за да усъвършенстват своите производствени практики.

Студентите ще имат възможност да споделят своите идеи, да учат от опита на други участници и да си сътрудничат в търсенето на практични решения. 

Дейностите по проекта се реализират в партньорство на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ с Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, Лесотехнически университет, Технически университет – Габрово, Тракийски университет - Стара Загора и още седем водещи университети в Европа.

www.eufunds.bg

Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.