Срещаме Славена Бозовайска, основателя на йога студио ЦветоСвят, в хладен есенен ден, но влизайки в залата, изведнъж ни облива особено чувство на топлина и уют. Мястото е грижливо подредено и декорирано, за да ни пренесе в магичния свят на йога философията и вътрешния баланс, който е в основата й.

Казва, че равновесието трябва да се постига всеки ден, защото то не е нещо, което ни принадлежи по рождение. По думите й за него трябва да полагаме ежедневни грижи и да бъдем постоянни.

Възприема йогата като начин на живот и естествен път към здравото тяло и спокойния ум, като споделя, че хората търсят в залата място, където да се раздвижат и презаредят батериите си след натоварен работен ден. Там те откриват връзката със себе си и външния свят.

Сертифициран преподавател е по хатха йога, виняса стил, йога терапия и баланс на енергийната система. Организира още йога практики за деца и подрастващи, както и индивидуални констелации.

За констелацията като терапия споделя, че освобождава наслагвани в годините модели на поведение и блокажи, дори когато вътрешното съпротивление на човека е твърде голямо.

Така хората освен лично себепознание постигат и справяне с голям брой здравословни проблеми. Разказва, че нейната помощ често търсят хора, които се борят с депресии, паник атаки и всякакъв вид физически неразположения.

Категорична е, че всеки човек се нуждае от време за себе си и почивка в забързания делник, за да възстанови физическите си сили и емоционалната си стабилност.

По думите й за тази цел освен практиките в града се организират и йога ваканции.

На въпрос с какво усещане излизат хората от нейното студио тя отговаря с усмивка: " Просто не искат да си тръгват".

Студиото се намира в централната част на Шумен на  ул. „Хан Крум“ 4 под Цветния пазар.

Телефон за връзка: 0894 025933

Разгледайте фейсбук страницата на ЦветоСвят тук.

Платена публикация