При посещението си в квартал „Млада гвардия“, известен сред шуменци като „Еверест“, професор Христомир Христов възкликна: „Аз съм в шок от състоянието на квартала“. Той продължи, като каза, че е попаднал в един напълно изоставен квартал на града, без детски площадки, без оформени  междублокови пространства, с бурени и тръни и огромни замърсявания. Липсва каквато и да е инфраструктура, липсват тротоари, пътят, който води до квартала е опасен, с дупки и без място за пешеходци.

Професор Христов и кандидати за общински съветници бяха в квартала по сигнал, подаден от граждани за липса на улично осветление. От предпоследната спирка на автобус № 4 до ул. „Северна“ № 16  е пълен мрак, а в този район се прибират късно ученици след учебните занятия. Родителите се притесняват, че за тях е опасно. Липсват и контейнери за разделно събиране на отпадъците. В целия квартал има само един магазин за хранителни стоки.

Има остатъци от детски площадки, които дори са опасни за децата. „Благоустрояването на Шумен трябва да започне от крайните квартали в посока към центъра“, заяви професор Христов след разговора с хората от квартала. Кандидатът за кмет от Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, Ние идваме) и кандидатите за общински съветници посетиха и изграждащата се нова улица „Асен Златаров“ в Шумен, свързваща квартала с входната пътна артерия на града.  Благодарение на настояването на общинските съветници от ДБГ /Движение България на гражданите/, Бисерка Йовчева, Даниела Русева и Христофор Крумов, този нов път е факт. При обсъждането на бюджета на общината, тримата обкщински съветници настояваха да се включат в бюджета на общината средства за изграждането на този нов път. Хората  от съседните блокове благодариха на общинските съветници за направеното от тях за изграждането на новата улица.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, “Ние идваме”)