Народно читалище „Стилиян Чилингиров“ в Шумен отбеляза своята 60-годишнина с празничен концерт. Градският духов оркестър, който развива своята дейност под шапката на читалището, постави началото на празничната програма заедно с вокалната формация „Божур“ с диригент доц. д-р Юлияна Панова, съобщиха от пресцентъра на общината.

В концерта се включиха вокалната група „Мики Маус“ с ръководител Айля Прашко, групата за автентичен фолклор „Веселина“ с ръководител Мария Върбанова и детската театрална трупа към читалището с ръководител Любомир Деничин.

Гости и участници в тържеството бяха и танцьори от ансамбъл „Веселяче“ с ръководител Боряна Колева, деца от ансамбъл „Пъргавелче“ с ръководител Роза Чанова, Божидар Тодоров от СУ „Сава Доброплодни“ с ръководител Веселка Антонова и танцьори от НЧ „Васил Друмев“ в село Драгоево с ръководител Даниела Добчева.

Гоаст на тържеството на НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“ по повод честването на 60-годишнината от създаването на читалището бе и кметът Любомир Христов. Той поздрави председателя на читалището Севдалина Георгиева и всички, които са свързали житейския си път с читалищния дом и са работили усърдно за съхраняване на българските традиции, на културното и историческото ни наследство.

Любомир Христов връчи на маестро Христо Атанасов специален плакет и диплом за принос в утвърждаването на Градския духов оркестър „Михаил Биков“ като един от водещите творчески състави в Шумен и по повод неговата 10-годишна диригентска дейност с оркестъра.

ШУМ.БГ