Иво Пенчев е управител на фирмата франчайзополучател на ХИПОЛЕНД за Шумен. С него разговаряме по повод откриването на 28-мия обект на веригата този ноември. Как и защо ХИПОЛЕНД избра Шумен и какво ще предложи на шуменци, вижте в интервюто.

- ХИЛОЛЕНД е познат бранд, но все пак, какво можем да кажем на шуменци за него?

- ХИПОЛЕНД е национална верига за детски стоки, но както обичаме да казваме, ние не продаваме детски стоки, ние продаваме детски усмивки. И освен че продаваме детски усмивки, аз обичам да се шегувам, че продаваме и свободно време за родителите, защото добрият продукт за едно дете гарантира ангажираност от негова страна и съответно доволен родител, който може да отдели време за себе си. Желаем да сме от полза на родителите и на децата, и поради тази причина не случайно се развиваме във възходяща посока вече 18-та година. В национален план ХИПОЛЕНД има 27 успешни магазина и вярваме, че и 28-мият тук в Шумен ще бъде така успешен.

- Защо ХИПОЛЕНД избра Шумен?

- Отдавна наблюдаваме град Шумен и поне от 3-4 години сме в търсене на подходяща локация, за да можем да отворим хипермаркет от нашата верига на адекватна квадратура. Такава намерихме най-накрая в новоизграждащия се обект до Арена Шумен, където нашият магазин ще бъде разположен на 750 кв. м. Подчертавам, че това ще бъде един от големите формати в национален план, един от най-големите в страната. Нищо не сме спестили като усилия по отношение на последните тенденции при бебешките и детските стоки. Защо избрахме Шумен? Може да ви звучи изненадващо, но Шумен се налага като проспериращ град. Това, което прави впечатление, е че непрекъснато излизат нови производствени мощности и Шумен все повече става индустриален град. Дори варненци дават за пример Шумен. Това не го казвам от куртоазия, а като факт, тъй като в бизнеса не можем да си позволим излишна куртоазия. Правим нашето маркетингово проучване и трябва да казваме фактите такива каквито са. Във вашата болница са се родили 1215 бебета за последната година, което за нас означава 1215 усмивки повече. Шумен е естествен ареал на други по-малки градове, включително Търговище и Разград. Тук, разбира се, можем да добавим и градовете от вашата област - Нови пазар, Каспичан, Велики Преслав. Най-общо казано, проучването ни показва, че Шумен е град, на който може да се има доверие. Надявам се и ние да оправдаем доверието, което към настоящия момент шуменци декларират към нас.

- Какво предстои да открият клиентите на ХИПОЛЕНД? Какво да очакват като продукти, различни отстъпки и промоционални дни?

- Както казах, магазинът, който отваряме в Шумен, е голям формат - с площ от 750 кв.м. и с над 21 000 артикула. Това предполага разнообразие от продукти  за всяка възрастова група, при това без никакви колебания мога да кажа - на добра цена. Отделно от това, всеки месец имаме дадена продуктова гама на промоция. Два пъти в годината имаме луди петъци, в които има 25-процентно намаление, независимо дали продуктът вече е намален или не. Благодарение на това, хората успяват да купят подаръци за Коледа и за деня на детето. Освен че сме най-добри като цени и като продуктова гама, непрекъснато правим интересни акции. 

- На пазара има огромно количество детски стоки, играчки. Как гарантирате качеството на своите продукти?

- Залагаме на стоки от доказани брандове. Освен това, бидейки голяма верига, ние сме често проверявани. Всички проверки сочат, че усилията ни всичко да е по конец, са възнаградени с успех. Държим на качеството и не случайно в редките случаи, когато имаме рекламации, на драго сърце я приемаме. Приетата и обслужена рекламация гарантира доволен клиент. 

- Отваряте нови работни места в Шумен. Каква е политиката спрямо вашия персонал?

- Новите работни места, които ние предлагаме конкретно в магазина в Хиполенд-Шумен са 10. Заедно със съпътстващата индустрия като доставчици и допълнителни услуги, тези работни места скачат още минимум с 50%. В национален план ХИПОЛЕНД има изключителна политика по отношение на кадрите си. Даваме над средното ниво заплати. Освен това, възнагражденията на нашите лоялни кандри задължително се увеличават. Имаме бонусна система и за постигане на резултати също се дава допълнително материално стимулиране. Така че при нас се работи изключително лесно, нямаме никакво текучество в останалите обекти и тези, които станат част от нашето голямо семейство, ще останат доволни. 

- Известни сте и със социалната си политика. Ангажирате се с определени каузи всяка година. И в Шумен ли да очакваме същото?

- Да. Веригата ХИПОЛЕНД се слави в национален план с редица социално каузи, които няма как да бъдат изброени в рамките на няколко минути. Ще дам само няколко примера. Конкретно в град Добрич, където имаме друг франчайз магазин ХИПОЛЕНД, ние сме инвестирали в Езиковата гимназия, инвестирахме в родилно и детско отделение на многопрофилната болница. Правихме дарения към местни футболни и волейболни отбори, към местни отбори по художествена гимнастика. Искаме винаги да сме от полза за хората. Ние сме партньор на общините, на болниците и спортния и културния сектор. Правим всичко възможно и по всякакъв начин детските усмивки да бъдат факт. Само един анонс към първата ни кауза в Шумен, който вече чувстваме като наш град. Облякохме две възрастови групи на футболен клуб “Волов” - анцузи, тренировъчни и представителни екипи. Тепърва очакваме, задено с публичния сектор в града, да идентифицираме най-добрите каузи и повярвайте ми, ние ще застанем зад всяка една от тях.

 

Платена публикация