Силна заявка за изборна победа и категорична подкрепа към кандидатите на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”) в село Салманово. Предизборната среща в препълнения салон на читалището откри кандидатът за кмет на Салманово Асен Митев. Като основни акценти в програмата си той посочи поддържането на улиците, по-голям обхват на дейностите, свързани с чистотата, подмяната на уличното осветление, подобряването на пътната безопасност чрез поставяне на легнали полицаи.

„Ще положа всички усилия, за да се реши дългогодишният проблем с узаконяването на къщите в ромската махала. Имам идеи да обновим стадиона. С концесия ловната дружинка ще стопанисва съблекалните и ще направим необходимите подобрения. Ще изградим нови детски площадки. Ще се погрижим да има регулярно вода за напояване. Ще възстановим здравната служба. Докато това стане, съм готов по всяко едно време с личния си автомобил да закарам на преглед всеки един, който има спешна нужда от лекарска помощ”, каза пред присъстващите Асен Митев.

Кандидатът за кмет на Салманово от Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”) изрази готовност активно да съдейства в посока децата в селото да имат равен достъп до качествено образование, без да бъдат дискриминирани и делени на етноси. „Образованието, социалните грижи, правото на достоен живот в добри условия, са право на всеки един човек и аз твърдо заставам зад това”, подчерта Асен Митев.

С аплодисменти залата посрещна кандидата за кмет на община Шумен проф. Христомир Христов, който увери, че той и кандидатите за общински съветници ще работят с почтеност, воля и енергия за доброто на хората от село Салманово.

„За мен е удоволствие да съм сред вас. Една от основните ни цели е да спрем обезлюдяването на селата. Младите хора да имат условия да останат да учат, живеят и работят тук, а не да превиват по 16 часа дневно гръб в чужбина. Единственото условие това да се случи е активен кмет, който да работи в интерес на хората. Кмет като Асен Митев, който сигурен съм, че като част от нашия сплотен отбор ще има вашата подкрепа с бюлетина номер 69 на изборите”, каза проф. Христомир Христов.

При представянето на листата с общински съветници д-р Мариела Обретенова с вълнение си спомни първите години в професионалната си кариера, започнала в здравната служба в Салманово. „Създадохме здравната служба през 2003 година. Бебетата, които се родиха тогава, сега виждам тук, като родители. Познавам лично всеки от вас, свързана съм с това прекрасно село и съм съпричастна към проблемите ви. Всичко това, което поемаме като ангажимент, може да се постигне, защото аз за първи път виждам такава мотивация - да успеем заедно”, каза д-р Мариела Обретенова. Тя увери, че два пъти седмично личен лекар ще преглежда децата, възрастните и пенсионерите в селото.

Към хората от Салманово, дошли да изразят своята подкрепа броени дни преди финала на предизборната кампания, кандидатите на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”) се обърнаха с призива:

„Нека да обединим усилия и на изборите на 29 октомври да се поздравим с успех! Формулата е – бюлетина номер 69, с тройна подкрепа – за кандидата за кмет на Салманово Асен Димитров Митев, за кандидата за кмет на Шумен проф. Христомир Христов и за кандидатите за общински съветници от листата на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”)”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Пресцентър на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”)