“Шумен” записа домакинска загуба от “Академик” Пловдив със 78:80 в мач от 4-я кръг на Sesame Националната баскетболна лига (НБЛ), игран в зала “Арена Шумен”.

Домакините се бориха до последната секунда, въпреки че бяха догонващи почти през целия двубой, и имаха шанс за равенство в редовното време, но стрелбата на отбора не вървеше в този мач.  

“Академик” започна по-добре срещата и поведе с 8, които “Шумен” успя да стопи за 17:20 след първата четвърт. Гостите продължиха да имат малка преднина и през втората четвърт, но 'Шумен” показа, че може да обърне противника и поведе с 28:27. Но вместо да продължи да води, “Шумен” пак имаше недобра стрелба, а “Академик” направи серия от 9 точки и на полувремето поведе с 42:39.

'Шумен” не се отказа и след подновяването на играта отново опита да се върне в мача, но стана обратното - “Академик” се откъсна с 9 точки, а в края на третата част поведе с двуцифрен аванс  - 55:66. Разликата стигна и до 14 точки, но “Шумен” отново се вдигна и изравни 2 минути преди сирената за 75:75. Последва кош за гостите и точно изпълнен наказателен удар за 78:75 в полза на “Академик”. До края “Шумен” не успя да отбележи от игра, както и “Академик”, но наказателните удари бяха в полза на гостите и 6 секунди преди края те водеха с 80:78. В последната атака “Шумен” отново не успя да порази коша и загуби срещата.

За “Шумен” Брайън Камерън реализира дабъл-дабъл с 32 точки и 10 борби, 15 точки добави Дейвид Ролинс, Джъстин Кохайда се отчете с 12 точки и 13 борби.

Тайлър Криймър е с 19 точки и 12 борби за “Академик” и бе определен за най-полезен играч в мача. Джейлън Минет и Джъстин Маккол отбелязаха по 15 точки.

ШУМ.БГ