Двама, шофирали след употреба на алкохол и наркотици, са установени за последното денонощие, съобщиха пт пресцентъра на полицията.

33-годишен от село Ивански е хванат да шофира след употреба на наркотични вещества. Проверката била извършена около 15:20 часа вчера на ул. “Владайско въстание“ в Шумен. Пътни полицаи спрели водач на лек автомобил Рено „Меган Сценик“ с шуменска регистрация.  Мъжът е тестван с дръг чек, който отчел положителна на метамфетмин проба.  Не е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 02:40 часа на 28 октомври за проверка в село Ясенково бил спрян водач на мотопед „Кавада“. Изяснено било, че превозното средство е с прекратена регистрация, а водачът, 38-годишен местен жител, управлява след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,42 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ