Възможно е Шумен скоро да има не един закрит плувен басейн, а цели три. Това каза на общественото обсъждане на Бюджет 2024 кметът на общината Христо Христов.

Там градоначалникът направи предположението в отговор на въпрос за закрития плувен комплекс, който се строи в непосредствена близост до градския открит басейн „Аква свят“.

“Водим преговори със собствениците на хотел “Шумен” и ако се стигне до споразумение, то според дела, който имаме в хотела, може да ни се даде басейна. Ще бъдат депозирани варианти пред Общински съвет, за да се вземе решение. Но ако вземем басейна, там инвестицията няма да е малка. Третият вариант е районът на Танковия полк да се даде на частен инвеститор, като и там е заложено изграждане на басейн”, каза кметът.

По отношение на новостроящия се плувен комплекс, за който в Бюджет 2024 са заложени 1,950 млн. лв., Христов заяви, че продължаването на стоежа много зависи от това дали ще бъдат осигурени липсващите пари.

"Предприели сме действия за осигуряване на допълнително целево финансиране от държавата, може би около 4 млн. лв., и ако то се получи, ще продължим изграждането на басейна. В противен случай, ако не дойдат тези средства, няма да се ангажираме с такъв процес. Като цяло усилията ни са насочени към това изграждането на басейна да продължи”, заяви кметът Христо Христов.

ШУМ.БГ