Шумен отново ще е домакин на среща на националния отбор по хандбал на България при жените. Отборът ни участва в квалификации за класиране на Европейско първенство, а “Арена Шумен” бе избрана от хандбалната федерация за домакинските срещи на тима.

През октомври миналата година бе първият домакински мач на българките срещу Черна гора, Тази сряда 28 февруари националките очакват отново подкрепа от публиката, когато от 18,00 часа България ще играе с Турция.

Сред избраниците на старши треньора Димитър Николов и помощника му Миглена Христова е шуменката Ирена Иванова, която играе в тима на “Бяла”. В състава на България са повикани 16 хандбалистки – 11 от вътрешното ни първенство и 5 състезаващи се в чужбина, като в отбора ще е и Полина Генчева. Играещата в първенството на Норвегия българка пропусна първите мачове със Сърбия и Черна гора заради контузия и сега й се възлагат надежди да поведе отбора на България.

Тимът ни е в 6-та група на квалификациите, където водач е Черна гора. Турция е на трета позиция с 1 т. България е без спечелена точка.

Входът за мача България – Турция тази сряда от 18,00 часа в зала “Арена Шумен” е свободен.

ШУМ.БГ