Дневен център за стари хора бе открит днес в Смядово. Лентата прерязаха областният управител Димитър Александров и кметът на общината Иванка Петрова, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
На церемонията присъстваха още заместник областният управител Ивайло Илиев и представители на дирекция „Социално подпомагане” - Велики Преслав. Водосвет отслужи отец Атанасий, който благослови начинанието и пожела здраве и благополучие на всички.
„Радвам се, че успяхме да осигурим финансиране и ще можем да развиваме още една социална услуга, каквато няма на територията на община Смядово”, каза при откриването Иванка Петрова. В продължение на една година центърът е работил по проект, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и след неговото завършване тази социална услуга ще получава финансиране като държавно делегирана дейност. Капацитетът на центъра от 20 души вече е запълнен, като при необходимост общината ще кандидатства пред Министерството на труда и социалната политика за неговото увеличаване, обясни кметицата, като се ангажира и за допълнително финансиране от общинския бюджет за ремонт на базата.
В центъра ще се предоставят различни услуги, съобразени с потребностите на  възрастните хора от организиране на свободното време, взаимопомощ и социална интеграция.
ШУМ.БГ