12 отбора от български клубове ще участват в първия за Шумен турнир по американски футбол – флаг вариант, който се очертава да бъде и най-големия досега в България.

Надпреварата стартира тази събота от 9,00 часа на Ученическия стадион „Цоньо Василев“.

Отборите, които ще играят за спечелване на турнира и BrewersCup са: домакините - Shumen Brewers (Пивоварите от Шумен), Ruse Dragons (Русенските дракони), Gabrovо Eagles (Орлите от Габрово), Varna Sharks (Акулите от Варна), Sofia Knights (Рицарите от София), Squires (Оръженосците от София), Hidden Lemons (Лимоните от София) , Black Sea Pirates (Пиратите от Бургас), Sofia Old Dogs (Старите кучета от София), Sofia Bulldozers (Булдозерите от София), Sofia Bears – 1, Sofia Bears – 2 (Мечките от София, които ще са с два отбора).

Отборите ще бъдат разпределени в три предварителни групи, където ще се играе всеки срещу всеки в две полувремена от 15 минути. Победителите от групите и най-добрият втори отбор се класират на четвъртфинали. Останалите осем отбора ще изиграят турнир за Wild card и ще излъчат другите четири тима, които ще продължат на четвъртфинали. След тази фаза предстоят полуфинали и финални срещи за 3-то и 4-то място и за първото в надпреварата.

Жребият за групите ще бъде теглен тази вечер след 19,00 часа и ще се излъчи на живо във фейсбук страницата на Shumen Brewers.

Заради забраната за посещения на спортни събития от публика, срещите от  заключителната фаза на турнира за  BrewersCup, ще се излъчват на живо на страницата на шуменския клуб.

ШУМ.БГ