Президентът на Българската федерация по баскетбол бе на посещение в Шумен във връзка с участието на мъжкия отбор на БК „Шумен“ в Националната лига и предстоящото честване през 2022 г. на 100 години от развитието на баскетбола в Шумен.

Георги Глушков се срещна и с кмета на града Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра му. На срещата, която се състояла в сградата на общинска администрация, са присъствали Петър Минчев, член на Управителния съвет на БК „Шумен“ и Янко Янков, старши треньор в баскетболния клуб.

„Шумен е град с големи традиции в баскетбола и неговите жители заслужават тук да се играят мачове от НБЛ“, е заявил Георги Глушков. Според президента на Българската федерация по баскетбол зала „Арена Шумен“, където ще се играят мачовете на баскетболния тим, е прекрасно съоръжение, което има всички условия да приема срещи от такъв ранг.

По време на разговора е била обсъдена и предварителната подготовка за предстоящото отбелязване на 100 години баскетбол в Шумен. Кметът Любомир Христов е съобщил, че общината ще подпомогне финансово отбелязването на вековния юбилей.

От пресцентъра на общината допълниха, че е взето решение да се създаде организационен комитет за честването под председателството на кмета Любомир Христов. След като бъде сформиран съставът на комитета ще започне и работата по организацията за отбелязване на годишнината. Предвижда се през цялата 2022 година да има различни прояви и инициативи, посветени на 100-годишния юбилей. Организатори са Община Шумен и БК „Шумен“.
    
ШУМ.БГ