Спешно да се проведе работна среща в Министерски съвет с участието на министър-председателя, на министъра на регионалното развитие и благоустройство, министъра на финансите за решение на проблема с неразплатените на фирмата близо 37 млн.

За това настояват от синдикалната структура на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“ АД в позиция, подкрепена от 578 членове, изпратена до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев.

Към исканията на „Автомагистрали – Черно море“ се присъединява и „ИСА 2000“ ЕООД , към която държавата има неразплатени 18 892 732,60 лева  за участието на дружеството в ремонта на АМ „Тракия“,  участък Чирпан-Стара Загора.

„ТЪРПЕНИЕТО на персонала – тези приблизително 1500 български граждани, е изчерпано!.
 Финансовите възможности на дружествата са изчерпани и не получаваме работни заплати, като в тази връзка ежедневно се нарушават нашите трудови и човешки права! Обръщаме се към Вас, като институции, гарантиращи човешките ни права, спешно да се проведе  работна среща в Министерски съвет с Вашето участие, с участието на Министъра на регионалното развитие и благоустройство, Министъра на финансите, представители на синдикалната структура на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“ АД, представители на работниците и служителите в „ИСА-2000“ ЕООД, както и представители мениджърските екипи на двете дружества, на която да се намери държавническо решение на проблема“, се казва в позицията (пълният текст на позицията може да прочетете в прикачения файл).

От „Автомагистрали – Черно море“ настояват и за оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев. Според дружеството той  има  дискриминационно лично отношение към двете фирми.

Служителите на „Автомагистрали – Черно море“, вече подкрепени и от тези в „ИСА-2000“ ЕООД, имат готовност за нови протестни действия.

„Протести предвиждаме за сряда, 1 септември, пред Министерски съвет в София. Но дотогава имам все още надежди, че ще се разреши проблема. Има проведени разговори с министерства и институциите в София и се надяваме да има развитие. Но ако отново не се стигне до решение, ще протестираме в сряда“, каза за ШУМ.БГ икономическият директор в “Автомагистрали – Черно море”  и секретар на синдикалната организация Петя Стоянова.

ШУМ.БГ