Отборът на „Волов“ Шумен спечели с 3:1 срещата си срещу „Доростол“ Силистра, която бе от 5-и кръг на Трета лига по футбол на североизток. За шуменци това бе трета поредна домакинска победа и засега тимът няма загубен мач на свой терен, но има две поражения като гост (от „Черноморец“ в Балчик с 0:3 и от „Септември“ в Тервел с 0:5).

В днешния мач, игран на ст. „П.Волов“ всички голове паднаха през второто полувреме. В първата част шуменските играчи бяха по-активни на терена, отправиха и няколко удара в очертанията на вратата на противника си, но не успяха да стигнат до попадение.

Но още в първата минута на втората част домакините постигнаха преднина в резултата.  Калоян Петков бе оставен непокрит от защитата на „Доростол“ и играчът на „Волов“ необезпокояван вкара за 1:0.

В 52-ата минута „Волов“ поведе с 2:0, а голмайстор отново бе Калоян Петков. Нисичкият футболист изненада защитата на гостите, като вкара с глава след центриране на Стефан Стефанов.

Последваха силни минути за играчите от Силистра. В 68-ата минута Георги Димитров подаде към Симеонов. Той отправи удар, който вратарят на „Волов“ Петков успя да избие. Последва ъглов удар, при който се получи разбъркване, а най-съобразителен в ситуацията се оказа Николаев, който отбеляза гол за „Доростол“ - 2:1.

В 86-ата минута шуменци успяха да затвърдят победата си с трети гол. Точен бе Сонер Хюсеин, който бе оставен сам пред вратата на „Доростол“ и бе точен за крайното 3:1 в срещата.

ШУМ.БГ