Едномоторен самолет "Пилатус" се разби в сграда в италианския град Милано. Загинали са всички на борда - шестима пътници и двучленен екипаж, съобщи италианската полиция.

Машината, която е изпълнявала частен полет от летище „Линате” посока Олбия на остров Сардиния, е паднала върху двуетажна сграда недалеч от спирка „Сан Донато” на метрото. За щастие сградата е била в ремонт и в нея не е имало хора.

Загиналите са румънският пилот, съпругата и детето му и петима техни приятели. Според очевидци двигателят на самолета горял и той паднал директно надолу върху сградата, която била празна. Тя се възпламенила, както и паркираните на улицата автомобили. Намиращият се наблизо многоетажен паркинг към метрото останал невредим. Районът е отцепен. Третата линия на миланското метро работи, като гражданите могат да ползват само определени изходи на спирката в съседство с трагедията.

Граждани, живеещи в близост, чули стъклата на прозорците им да треперят. Поглеждайки навън видели гъст дим, а след това и пламъците.

Дир.бг