До 30 април удължават срока за номинации на “Библиотека на годината” и “Библиотекар на годината”. Първоначалният срок за номинации за награди в двете категории бе 15 април и към момента има предложение за една библиотека и двама библиотекари.

Това съобщиха от РБ “Стилиян Чилингиров”, която заедно с Областна администрация и Териториална секция на ББИА - Шумен са учредители на ежегодните награди.  Те ще се присъждат за първи път тази година и ще бъдат връчвани в чест на 11 май - Ден на Шумен и професионалният празник на библиотечните и информационни специалисти.

До момента в РБ “Стилиян Чилингиров” са подадени три номинации - от библиотеката при НЧ “Братство - 1860” в Смядово, която предлага за награда “Библиотека на годината” - НЧ “Съзнание - 1927” с. Веселиново, както и за “Библиотекар на годината” работещата в нея библиотекарка Румяна Чепишева. Другата номинация идва от библиотеката при НЧ “Иван Радоев” - Нови пазар, която предлага Даниела Голбан, библиотекарка в НЧ ”Просвета 1919” с. Памукчии за “Библиотекар на годината”.

Излъчването на победителите, които ще получат грамота и предметна награда в двете категории се присъждат за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките, внедряване на иновативни услуги, принос в реализация на проекти и професионално развитие. Предложенията се правят от библиотечните дирекционни съвети, читалищните настоятелства, обществени, професионални и НПО организации, представители на местните власти.

ШУМ.БГ