Стела Илиева е назначена временно за директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите до провеждане на нов конкурс за поста. Заповедта на министъра, с която Илиева оглавява екоинспекцията, е от 11 юли.

Това казаха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите в отговор на въпроси на ШУМ.БГ.

От пресслужбата на МОСВ съобщиха още, че в обявения през април конкурс за поста директор има класиран на първо място и избран за поста, но той се е отказал да го заеме. „Конкурсната процедура е приключила с класиране за заемане на длъжността. За директор е избран класираният на първо място в конкурса Георги Анастасов. След избора той се е отказал от позицията, затова от 11 юли е назначена Стела Илиева, която оглавява инспекцията до провеждането на нов конкурс“, пише в съобщението на МОСВ до ШУМ.БГ.

От министерството допълниха, че в конкурсната процедура за избор на директор на РИОСВ - Шумен са подали документи за участие шестима кандидати. Всички те са допуснати до втория етап с представяне и защита на концепция. До последния трети етап, който включва интервю, са допуснати петима кандидати, като от пресцентъра не посочиха имена.

По информация на ШУМ.БГ в конкурса са участвали и досегашния шеф Димо Бодуров и назначената за временен директор Стела Илиева.

Илиева за втори път поема управлението на екоинспекцията в Шумен. През 2019 г. тя спечели тогава обявения конкурс за поста. В края на 2020 г. Илиева бе уволнена от тази си длъжност, след което начело на екоинспекцията се изредиха няколко директори – временно изпълняващи длъжността. През юли 2021 г. директор на РИОСВ стана Димо Бодуров, който бе назначен със заповед на министъра.

ШУМ.БГ