Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обяви конкурс за директор на регионалната си структура в Шумен. Документи за участие в процедурата се приемат до 17,30 часа на 10 април в сградата на МОСВ в София.

Минималните изисквания за заемане на длъжността, посочени в обявата, са висше образование, образователно-квалификационна степен – магистър с широк обхват на специалности - икономика, право, технически, природни или хуманитарни науки. Изисква се професионален опит минимум 3 години на ръководна длъжност и/или 7  години опит в областта на анализи, управление, мониторинг и контрол. Кандидатите трябва да имат умения за работа с MS Office, електронна поща, Internet.

Конкурсът ще се проведе в три етапа: подбор по документи, представяне на концепция на тема „Подобряване на ефективността от дейността на РИОСВ - Шумен, като регионален орган за контрол по опазване на околната среда“ и интервю.

Последният конкурс, обявен за длъжността директор на РИОСВ – Шумен, бе през миналата година. Тогава го спечели Георги Анастасов, който отказа поста и от министерството назначиха временно на длъжността Стела Илиева.

ШУМ.БГ