20-годишният Б.Б.Хр. и 17-годишният М.Л.С., които на 13 септември извършиха грабеж в питейно заведение в Шумен преди седмица, са осъдени условно на по 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ след споразумение с прокуратурата в Шумен, съобщиха от пресцентъра на АП във Варна.

Делото срещу двамата е гледано от Районен съд  Шумен, който е одобрил споразумението.

Изтърпяването на наказанието е отложено с изпитателен срок от 4 години за 20-годишния и с изпитателен срок от 3 години за 17-годишния му приятел.

Престъплението, за което двамата се признаха за виновни, бе извършено през нощта на 13 септември 2022 година. В протокола от делото срещу Б.Б. Става ясно, че младежите влезли маскирани в кафе „Лаваца“ в Шумен. Б.Б. насочил пластмасов пистолет „Walther“ към охранителя и му извикал „Не мърдай! Дай парите!“. Младежите взели парите от оборота на заведението - 1306,70 лв., както и две стъклени чаши на стойност 5 лева. След това избягали в неизвестна посока.

Б.Б. и М.С. бяха задържани няколко часа по-късно от служители на ОД на МВР – Шумен. След ареста на двамата, паричната сума била възстановена на заведението.

След постигнатото споразумение между извършителите на грабежа и прокуратурата наказателното производство се прекратява, пише в протокола по делото. А определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

ШУМ.БГ