Продължаващият повече от два месеца ремонт на ЖП надлеза на бул. „Ришки проход“ в Шумен създава голям проблем на влизащите в града с автомобил. Движението е в една лента и особено в сутрешните часове за преминаване се чака до 20 минути, сигнализираха читатели на ШУМ.БГ.  

Ремонтът на надлеза започна на 10-ти август. Оттогава движението в участъка се извършва в една лента, като е монтирана временна светофарна уредба.

„Знаем за проблема, който се създава за преминаващите, но ремонтът беше належащ, тъй като надлезът се рушеше и можеше да падне нещо долу на релсите“, каза в отговор на запитване на ШУМ.БГ кметът Любомир Христов. Според него, работата върви бавно заради движението на влаковете.

„Фирмата не е спирала да го работи, но се съобразяват с графика на влаковете. ЖП-то им дава само по няколко часа на ден за работа“, каза Христов.

Заместник-кметът по строителство Боян Тодоров обясни, че сроковете за завършване на ремонта не са изтекли и строителите дори са обещали да приключат предсрочно. „Другия месец, през ноември, всичко ще бъде завършено, заяви Тодоров.

Припомняме, че от същия ЖП надлез през 2017-та се откърти част от парапет. Община Шумен няколко години кандидатства за средства от държавата, като през миналата година Министерството на регионалното развитие отпусна за ремонта 700 хил. лв.
Изпълнител на дейностите е консорциум от фирми.

ШУМ.БГ