За последните 24 часа в рамките на специализирана полицейска операция против разпространението на наркотични вещества в Шуменска област са образувани 12 досъдебни производства и са повдигнати обвинения на 12 души.

Това съобщи на пресконференция днес окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов На нея присъства и директорът на полицията старши комисар Георги Гендов.

„Имаме институционална нетърпимост към този вид престъпления и правим всичко възможно да ги установяваме тези лица и да ги предаваме на съд“, каза Гендов.

Куздов обясни, че повечето от арестуваните са хванати с малки количества наркотици – между 1 и 5 грама. Единият обаче – 37-годишен шуменец с инициали Б.А., е спипан със 100 дози амфетамин и прокуратурата му е поискала постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. За ареста на същия наркодилър вече бе съобщено от полицията вчера.

Комисар Гендов се похвали с ръст на разкритите престъпления, свързани с наркотици. Тази година до момента са регистрирани 78 случая, докато за цялата минала година те са били 69.

ШУМ.БГ