Седем души са задържани по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която се проведе на територията на Шуменска област в петък, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. 

Те са за шофиране след употреба на наркотични вещества, за притежание на наркотични вещества, държане на акцизни стоки без бандерол, незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, кражба на дървесина.

При операцията са иззети над 16 кг тютюн без акцизен бандерол, 840 къса цигари без бандерол, установени са две незаконни прикачвания към ел. мрежата, иззети са 6 кубика дървесина, които са били без надлежни позволителни. 

Екипи на четирите районни управления са извършили проверка на 913 души, двама от които са били обявени за издирване. Проверени са били 14 заложни къщи, шест пункта за изкупуване на  черни и цветни метали, 19 автоморги, сервизи и депа за автомобили. Извършени са проверки в 57  търговски обекта.  

Образувани са 11 досъдебни и 7 бързи производства. 

За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 62 акта за установени административни нарушения. Съставени са 14 акта и констативни протоколи от други институции, които са били включени в операцията, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ