Украйна ще организира нова среща във формат "Рамщайн". Това обяви украинският министър на отбраната Олексий Резников.

Целта е Киев да договори нови доставки на оръжия.

Срещата ще се проведе днес.

Нидерландия, Белгия и Великобритания съобщават, че ще предоставят на Украйна свои кораби, с които да бъдат откривани морски мини. Планира се и специално обучение на моряците.

Същевременно президентът на Украйна Володимир Зеленски продължава с уволненията в администрацията. Той освободи от длъжност трима областни управители, включително ръководителя на Луганска област, предаде Ройтерс.

Не беше посочена причина за промените, обявени в приложението за съобщения в "Телеграм" от представителя на правителството в парламента.

Областният управител на Луганск Сергий Гайдай често коментираше боевете в намиращия се в североизточната част на страната район, граничещ с Русия. Според съобщения в медиите той ще бъде назначен за посланик на Украйна в Казахстан.

Украинският президент освободи също управителите на Одеска област на Черно море и Хмелницка област в западната част на страната.

Зеленски, чувствителен към обвиненията на Запада за ширеща се корупция в украинското общество, уволни тази година няколко висши служители. Петима областни управители бяха отстранени или се оттеглиха от постовете си.

dir.bg