3000 лева глоба и 1 година лишаване от правото да управлява е наказанието на шофьор дрифтил на кръстовище в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На кръстовище на образувано от улиците „Васил Друмев“ и бул. “Симеон Велики“ водач на лек автомобил Мерцедес с немска регистрация форсирал двигателя на автомобила и го поднесъл умишлено по пътното платно. Спрян бил за проверка веднага от екип на Пътна полиция, съставен му е акт за установено административно нарушение - законът предвижда 3000 лева глоба и 1 година лишаване от правото да управлява автомобил.

Още двама водачи са с актове за опасно шофиране в рамките на града. Те са установени при създадената организация за контрол на пътното движение с цивилни автомобили.

На бул. “Симеон Велики“ в Шумен водач на лек автомобил БМВ спрял на червено на  светофарната уредба на кръстовище с “Алеко Константинов”. Бил втора или трета кола в колоната. Когато светнала зелената светлина на светофара изпреварил автомобилите и с подаване на повече газ се занесъл вляво и вдясно. След това предприел няколко рискови изпреварвания до кръговото на Практикер. Водачът е установен. Съставен му е акт.

Акт ще отнесе и водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация, който с поведението си на пътя създал предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

Около 8 часа сутринта на светофар на кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ и „Васил Друмев“ полицейски служител завивал наляво и бил изпреварен от дясната страна от водач на Фолксваген Голф с шуменска регистрация. След това нарушителят рязко завил наляво, а малко след това отново предприел изпреварване и от най-лява лента предприел маневра завой надясно.

Шофьорът на Голфа е установен е и призован в пътна полиция за съставяне на акт.

ШУМ.БГ