Четирима състезатели и двама треньори от клуб “Шуменска крепост” са част от националния отбор на България, който ще представи страната ни на Европейското първенство по кик бокс в Истанбул, Турция.

За шампионата в южната ни съседка от Шумен тръгват Мариян Петков, Атанас Ханджиев, Мирослав Атанасов и Йолина Димитрова, заедно с треньорите Галин Методиев и Християн тотев.

Надпреварата е от 27 август до 3 септември и се очаква в нея да участват над 2000 състезатели от 39 държави.

В Истанбул титлата си от Будва през 2021 г. ще защитава Мариян Петков. Шуменският боец ще се състезава в стил лоу кик в кат. 86 кг при юношите старша възраст. Сребърният медалист от Будва при юноши младша възраст Атанас Ханджиев сега ще излезе на ринга в стил лоу кик в по-горната възраст -  юноши старша в кат. 67 кг.

Дебют на Европейското първенство ще направи  Мирослав Атанасов. Той ще се представи в К1 при юноши младша възраст в кат. 67 кг. При дамите името на България и Шумен ще защитава Йолина Димитрова. Третата от Световното първенство ще се състезава в К1 при девойки старша възраст.

“Подготовката на националите от Шумен бе в домашни условия, като в тренировки и спаринги се включиха всички шампиони и състезатели от клуба. Много ни помогна и за физическата подготовка и футболният съдия Емил Димитров”, каза за ШУМ.БГ треньорът Галин Методиев.

ШУМ.БГ