Кметът на Шумен Любомир Христов посрещна днес в сградата на общината треньорите и мажоретките от клуб “Ритмика”, които спечелиха сребърни медали от Европейското първенство по мажоретни спортове в Пловдив.

“За мен е чест да ви поздравя за успехите, които постигнахте на Европейското първенство.  Искам специално да поздравя вашите треньорки. Направихте нещо невероятно за нашия град. За пореден път направихте, така че да се говори за нашия град. Благодаря ви. Продължавайте в същия дух”, каза Любомир Христов.

Той допълни, че като знак на благодарност Общината ще поеме разходите по пътуването на мажоретния състав за участието му на Балканското първенство, което ще се проведе в края на октомври в Румъния.

“Това е малък жест на благодарност за това, което правите', каза още кметът. Той покани мажоретните състави на “Ритмика” да направят свое представление и да покажат пред публиката в Шумен своите композиции и съчетания.

Треньорките Мариола Спасова и Снежана Иванова и момичетата от състава приеха тази покана, но поискаха малко време за подготовка, заради натоварения си график от състезания.

От името на момичетата Мариола Спасова благодари за подкрепата и заяви, че всичко, което правят е за Шумен.

ШУМ.БГ