На тържествена церемония в Благоевград в присъствие на заместник - главния секретар на МВР гл. комисар Станимир Станев за проявен висок професионализъм криминалисти от РУ - Нови пазар при ОДМВР - Шумен бяха наградени от Общинския съвет по наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР- Шумен.

“За нас като служители на МВР е от особено значение за ежедневната ни работа да имаме ярки примери на такива смели хора , за които борбата с престъпността, беззаконието и с несправедливостта е една истинска кауза - осъзната, човеколюбива, достойна за уважение. Без съмнение Джовани Фалконе - смелият италиански магистрат, загинал “само веднъж”, е един от символите в тази борба, каза в приветствието си главен комисар Станев.

Призът на служителите на РУ - Нови пазар е присъден за разкрита в края на месец декември 2021 година високотехнологична лаборатория за отглеждане на канабисови растения в село Златна нива.

Отличията бяха връчени на гл. инсп. Веселин Райнов - началник на РУ - Нови пазар при ОДМВР - Шумен, ст. инсп. Васил Василев - началник на участък Каспичан към РУ - Нови пазар, инсп. Герчо Николов, инсп. Свилен Събев - разузнавачи в участък Каспичан, инсп. Мартин Трендафилов разузнавач в РУ - Нови пазар, инсп. Венцислав Вичков мл. разузнавач в РУ - Нови пазар и на мл. експ. Цветелин Цанков - младши полицейски инспектор в участък Каспичан.

Конкурсът за магистрати и полицаи, доказали професионализъм и себеотрицание при изпълнение на служебните си задължения се провежда за поредна година. Инициативата е по идея на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда ежегодно съвместно с Община Благоевград и посолството на Република Италия в България.

ШУМ.БГ