Представителният отбор на „Шумен“ загуби със 79:104 при гостуването си в Стара Загора на „Берое“. Срещата бе от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига.  

Домакините, водени от треньора Бойко Миленков, лесно стигнаха до победата в този мач и така си върнаха за загубата в началото на сезона от шуменци в зала „Арена Шумен“.

„Берое“ взе преднина от 11 точки още след първите десет минути. Старозагорци увеличиха аванса си до 20 точки до средата на втората четвърт и на полувремето се оттеглиха при резултат 56:34.

След почивката ситуацията на игрището не се промени. Домакините с лекота вкарваха при атаките си, а шуменци не можаха да намерят своята игра и разликата между двата състава продължи да се увеличава в полза на „Берое“.

Едва в четвъртата четвърт играчите на „Шумен“ показаха част от възможностите си и спечелиха последните десет минути, но с това само малко намалиха пасива си.

Георги Кендеров отново бе над всички з „Шумен“ като отбеляза 20 точки. С 16 точки се отчете Джавонте Елис, 14 вкара Николай Георгиев, а 12 добави Никола Николов.

24 точки за успеха на „Берое“ вкара Дариус Хол, 21 добави Дарин Иванов, 19 отбеляза Роберт Георгиев.

В следващия кръг от шампионата в НБЛ „Шумен“ е домакин на „Академик“ Пловдив. По програма срещата е на 18 януари от 18,30 часа в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ