Служители и работници на „Автомагистрали – Черно море“ АД продължават с протестните действия срещу неизплащането на дължимите им средства от страна на държавата. Утре в 12,00 часа ще бъде блокирано движението в проходите Ришки и Айтоски, съобщиха от фирмата.

„Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“, в продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места чрез синдикални действия, включително и протести. За пореден път сме принудени да пазим работните си места и доходите си чрез протестни действия“, казаха от фирмата.

В писмото си те изрично декларират, че действията им нямат политически характер, а се борят единствено за запазване на трайните работни места и правото на достойно заплащане.

Припомняме, че общото задължение на държавата към шуменската фирма към момента е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.  Парите са за ремонтирания миналата година участък от автомагистрала „Тракия“ край Пловдив.

Вчера работници на „Автомагистрали – Черно море“ блокираха за около час АМ „Хемус“ в района на пътен възел „Белокопитово“.

ШУМ.БГ