ФК „Волов“ успя да картотекира отбор за участие във "В" североизточната футболна група за сезон 2018/2019. Ръководството на клуба направи това в късния следобед в сряда, когато бе и последния даден му срок за това от Зоналния съвет на БФС във Варна.

Отборът, който ще представя Шумен, е съставен от млади футболисти, а треньор е Стоян Чешмеджиев, който води момчетата през миналия сезон в първенството на зона „Варна“ при юношите старша възраст.

„Картотекирани са 19 момчета, родени са между 1997 и 2001 г. Всички са от Шумен, голяма част от тях играха в отбора на юношите старша възраст миналата година. До края на седмицата ще картотекираме и няколко футболисти мъже, които да подкрепят юношите в първенството“, каза председателят на УС на ФК „Волов“ Евгений Бонев. Той допълни, че се надява всички в града да застанат зад каузата шуменски футбол и да подкрепят отбора.

„Борбата сега е да устоим. В групата има силни отбори с традиции. Надявам се всички да подкрепят момчетата и още на първия мач публиката да напълни стадиона“, пожела си Бонев.

Така след повече от две годишно прекъсване шуменският мъжки футбол се завръща на терена. Първият мач от новата история ще бъде в неделя от 18,00 часа на стадион „Панайот Волов“ срещу „Локомотив“-Русе.

ШУМ.БГ