След като министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов не спази думата си да се платят поне 50% от дължимите на „Автомагистрали – Черно море“ АД пари, фирмата излиза на протест. На 28 март в 12,00 часа служители и работници ще блокират движението на АМ „Хемус“ в района на Пътен възел „Белокопитово“.

„Поводът за пореден път е изработеното от нас и неразплатено от държавата - средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“  от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор“, се казва в разпространено до медиите писмо от „Автомагистрали – Черно море“.

Шуменската фирма има да  получава 27 644 902 лева с ДДС. Това доведе до стартиране на процедура по масово съкращение на 70% от персонала, както и до принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали. 

ШУМ.БГ